דיקור סיני לשיפור איכות עוברים

דיקור סיני לשיפור איכות עוברים

דיקור סיני לשיפור איכות עוברים

תהליך שאיבת הביציות מתחיל בסיומו של תהליך הסטימולציה ההורמונאלית שבו מוזרקים לאישה הורמונים גונדוטרופינים כגון : גונל F מנוגון, פיוריגון ועוד על מנת לגרות את השחלות ליצירת  זקיקים.כאשר מזהים במעקב אולטרא סאונד  כי הזקיקים הגיעו לגודל מתאים ובדיקות הדם מראות על עלייה תקינה של הורמונים מוזרק הורמון נוסף המכיל נגזרת של הורמון מסוג בטא HCG כגון אוביטרל או כוריגון שתפקידו לתזמן את מועד הביוץ (בין 34-38 שעות לאחר הזריקה).

זמן קצר לפני שמתרחש תהליך הביוץ מוחדרת מחט מונחית אולטרא סאונד דרך הנרתיק באלכסון ומגיעה לשחלות, תוכן השחלה נשאב ומועבר למעבדה על מנת לברור ולזהות את הביציות .תהליך השאיבה נעשה לרוב בהרדמה מלאה ונמשך כ- 25 דקות . לאחר השאיבה מועבר תוכן השחלה למעבדה ושם מתחיל תהליך של זיהוי וניקוי הביציות מתאי הגרנולוזה שעוטפים אותן כאשר במקביל מתרחש תהליך של ניקוי תאי הזרע מנוזל הזרע מהתאים הלא פעילים , בסיום פעולת הניקוי מועברות הביציות לאינקובטור ולאחר מספר שעות מועברות לתוך צלוחית מיוחדת המכילה תמיסת גידול , לתוך תמיסה זו מטפטפים כמות מבוקרת של תאי זרע  (בין 50000-70000 תאי זרע לסמ"ק).

בהפריית מבחנה רגילה מאפשרים לתאי הזרע להפרות את הביצית באופן עצמאי אך במקרים בהם איכות הזרע אינה מספיק טובה משתמשים בשיטה בה מזריקים תא זרע  בודד ישירות לתוך הביצית בתהליך שנקרא מיקרומניפולציה(ICSI )  בין 12 ל - 18  שעות לאחר תחילת התהליך בודקים האם התרחשה הפריה והאם היא תקינה ,הפריה תקינה תתבטא בנוכחות של שני גרעינונים (זיכרי וניקבי) במרכז הביצית המופרית. בסיום תהליך הבדיקה מוחזרות הביציות המופרות התקינות אל האינקובטור להמשך התפתחותן עד להחזרתן לאישה.

איכות עוברים ודרגת התפתחותם

העובר הינו יצור כדורי תלת מימדי הנראה מבעד לעדשת המיקרוסקופ כמו פרח קטן העטוף במעטפת וכאשר בודקים את איכות העוברים עושים זאת  על פי שני קריטריונים:   הראשון הינו מספר התאים 48 שעות ו72 שעות אחרי השאיבה כאשר באופן אידיאלי מספר התאים לאחר 48 שעות מהשאיבה אמור להיות ארבעה תאים ולאחר 72  שעות שמונה תאים והם אמורים להיות שווים בגודלם .במקרים מסוימים ניתן אף להבחין בגרעין בכל אחד מהתאים מה שיכל להעיד על איכות טובה של העובר.

הקריטריון השני הינו מספר שברי התאים (פרגמנטים)בעובר כאשר המצב האידיאלי הוא שיהיו כמה שפחות שברי תאים , שברי תאים נוצרים  במקרים בהם תא בודד או מספר תאים בעובר מתפרקים ככל שאחוז התאים השבורים בעובר גבוה יותר כך איכותו של העובר וכן השתרשותו ברחם יורדים , החלוקה לאיכות העוברים על פי שברי התאים מתחלקת לארבע:

  1. כאשר תאי העובר שווים בגודלם ואינם מכילים שום שברי תאים הם נקראים עוברים מדרגה 1 או A

  2. כאשר תאי העובר מכילים תאים סימטריים בגודלם ומעט שברי תאים (פחות מ- 20% מנפח העובר( הם נקראים עוברים מדרגה 2 או B

  3. כאשר תאי העובר מכילים תאים בלתי סימטריים ושיעור שברי תאים של 50%-20% מנפח העובר הם נקראים עוברים מדרגה 3 או C

  4. כאשר תאי העובר מכילים תאים בלתי שווים ושיעור שברי תאים העולה על 50% הם נקראים עוברים מדרגה 4 או D .


חשוב לציין שאיכות העוברים משקפת אך ורק את פוטנציאל ההשתרשות שלהם ואינה מלמדת דבר על תקינות העובר שיתפתח ותקינות הוולד שיולד , למרות האמור לעייל ישנם מקרים לא מעטים בהם הוחזרו עוברים בעלי מספר תאים נמוך ביום ההחזרה שבכל זאת הצליחו להשתרש.

כיצד הרפואה הסינית יכולה להשפיע על איכות העוברים ?

חשוב לציין שבמשך אלפי שנים נאספו מאות מחקרים וניסיון קליני על נקודות דיקור מסוימות וצמחי מרפא המשפרים באופן משמעותי את איכות וכמות הביציות והזרע.דיקור צמחי מרפא ושינויי תזונה שניתנים על פי אבחנה ספציפית משפרים את זרימת הדם לשחלות ובכך מאפשרים התחדשות טובה יותר של תאים והזנה טובה יותר של התא ,עוזרים למנוע נזקי חמצון הפוגעים בתאי הגוף בכלל ובתאי הביצית בפרט.

מניסיוננו הקליני הרב ראינו שיפור משמעותי באיכות הביציות ובאיכות העוברים בטיפולים בנשים עם אחוז שברים גבוה בתאי העובר וביציות אלסטיות ובמצבים בהם רמות הורמון ה- FSH  היו גבוהים

הריון לאחר 22 טיפולי IVF ואיכות עוברים ירודה

אימאן בת 33 נשואה 7 שנים ללא ילדים, הגיעה לטיפול לאחר  21 טיפולי IVF שנכשלו, זרע הבעל תקין מחזורים סדירים ,בתחילת הטיפולים נכנסה להריון טבעי פעמיים , הראשון נפל בשבוע 6 והשני היה חוץ רחמי וכרתו חצוצרה.

בממוצע  נשאבו בטיפולים 18-20 בציות  אך איכות העוברים  שנוצרו הייתה נמוכה אף פעם לא התפתחו מעל 4-5 תאים בהחזרה וברוב המקרים היו מעל 20%  שברי תאים.

רירית הרחם תקינה.

ווסתות תאור כללי:מחזורים של 28 -30  ווסת נמשכת 5 ימים , דימום רב בשלשה ימים הראשונים , דם אדום כהה מלווה בקרישי דם כאבים היו ביום הראשון של הווסת וגם ביום האחרון , בשנים האחרונות כמעט אין כאבים לא שמה לב לשינוי באיכות הדם .

סובלת מהיפותירואידיזם , סובלת מקור.

הפרשות וואגינליות: יש הפרשת ביוץ מעטה.

יציאות : נוטה לעצירות , קושי להוציא וצואה קשה מספר פעמים בחודש.

תלונות משניות  – כאבי גב תחתון – חיכוך בl4-L5  היו כאבים חזקים מאוד  סחרחורות , סובלת מלחץ דם נמוך   , עצבנות , התפרצויות זעם ,  קור , לחץ דם נמוך  ,עלתה 15 קילו במהלך הטיפולים. בארבעת הטיפולים האחרונים הטיפול הופסק עקב רמות גבוהות של E2  וחשש מהיפרסטימולציה.

אימאן הגיע לקליניקה באמצע מחזור טיפול של הפריה מספר 22 (שבוע לפני השאיבה) , הפריה זו כשלה וגם בה איכות הביציות שנשאבו היו לא טובות (מגורגרות) ואיכות העוברים שהתפתחו 4-5 תאים עם אחוזי שברים גבוהים.

לאחר כחודשיים של טיפולים שבועיים בשילוב עם פורמולות צמחים נכנסנו יחד לתהליך הפריה נוסף. הפעם איכות הביציות שנשאבו הייתה ללא גרגור , נשאבו 11 ביציות כאשר הופרו 7 מתוכם , איכות העוברים הייתה באיכות טובה מאוד רמה A   עוברים בני 6-8 תאים ללא שברים בכלל, באותו טיפול אימאן נכנסה להריון ובמרץ 2010 נולדה בתה הדייה.

הריון טבעי עם FSH  גבוה (27.5)

ענבל בת 39 נשואה עם ילדה בת 3 מהריון טבעי. מזה שנה ושמונה חודשים מנסה ללא הצלחה להיכנס להריון , בפרופיל הורמונאלי שנעשה ביום השלישי למחזור נראו רמות FSH גבהות מאוד (27.5) , הורמון זה מנבא את התגובה השחלתית ואת איכות וכמות הביציות , רמתו התקינה נעה בין 2-10 ורמה גבוהה מכך התגובה השחלתית יורדת ומכאן שאיכות וכמות הביציות יורדת.

חשוב לציין שבמקרים כאלו של רמות FSH גבוה מ- 20 הרפואה הקונבנציונאלית לא נוטה אפילו להתחיל תהליך של IVF ונשים אלו לרוב ישר מופנות לתרומת ביצית במיוחד אם גילן מעל 35. בתשאול שנערך לענבל מתברר שבשנה האחרונה המחזורים שלה לא סדירים בכלל ונעים בין 14-53 ימים , בנוסף יש מעט תופעות של חום והזעות בלילה.

ענבל הגיעה לקליניקה בתאריך 25.5.09  וקיבלה טיפולי דיקור שבועיים נוסף על פורמולת צמחים שמטרתה הייתה להסדיר את המחזור והביוץ ובמקביל לאזן את הגוף ולהוריד את רמות ה- FSH.

בחודשיים שלאחר מכן המחזורים היו מסודרים ועמדו על 30 יום , בדיקת FSH שנעשתה ביום הרביעי  למחזור הייתה 9 , ענבל הרגישה הרבה יותר חיונית וחזקה ובאותו חודש  נכנסה להריון טבעי. אגם נולדה בתחילת יוני 2010.

למאמרים נוספים:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: