איקקלומין

איקקלומין

מה זה איקקלומין?


איקקלומין (קלומיפן ציטרט) הינו אחת מתרופות הפוריות הוותיקות והנפוצות ביותר בשוק המשמשת כתרופה לגיוס זקיקים והשראת ביוץ. איקקלומין הוא בעצם אסטרוגן חלש אשר נקשר לקולטני האסטרוגן במוח ,כתוצאה מכך אין הפרשה של אסטרוגן מה שגורם לבלוטת יותר המוח להבין שצריך להפריש הורמון מגרה זקיקים (FSH), כלומר איקקלומין לא גורם לביוץ באופן ישיר כי אם מגביר את התהליכים הטבעיים הקורים בגוף בתחילת מחזור אשר מובילים להפרשה מוגברת של FSH , גדילה של זקיקים רבים יותר ובסופו של דבר ביוץ.

באיזה מצבים נותנים איקקלומין?


כמעט כל התחלה של טיפולי פוריות מתחילה במתן כדורי איקקלומין , לרוב ניתן לטיפול לנשים שאינן מבייצות, בין אם הסיבה הינה שחלות פוליציסטיות או אחרת או לנשים שיש להן מיעוט של ביוצים כלומר מחזורים לא סדירים (לרוב מאחרים).
לרוב מתחילים טיפול באיקקלומין בין הימים ה3-5  לווסת , 1 עד 2 טבליות ביום למשך 5 ימים  כאשר ניתן להעלות את המינון במידה ואין תגובה עד ל – 5 כדורים ליום.

מה עושים במצב שבו איקקלומין לא גורם לביוץ?


במצבים בהם מתן איקקלומין אינו גורם לתגובה הרצויה דהיינו אינו גורם לביוץ או לחילופין גורם לתופעות לוואי , עוברים לטיפול עם זריקות להשראת ביוץ כגון גונל F , פיוריגון וכו'

מהן תופעות הלוואי של איקקלומין?


מכיוון שאיקקלומין הינה תרופה אנטי אסטרוגנית יכולים להיות תופעות לוואי הקשורות לחוסר באסטרוגן כגון : גלי חום , רגישות ונפיחות בשדיים , כאבי בטן , בחילות  , יובש בעור , נשירת שיער, פגיעה בעובייה של רירית הרחם ופגיעה בריר הצוארי החשוב לקליטת הזרע , ברוב המקרים כתוצאה מהשימוש באיקקלומין נוצרות ציסטות שחלתיות שמקורן בזקיקים שנסגרו חזרה לאחר יציאת הביצית והתמלאו בנוזל ,ציסטות אלו חולפות ברוב המקרים ללא התערבות.

האם יש קשר בין איקקלומין לסרטן?


על פי מחקרים שנעשו נמצא קשר בין טיפול ממושך באיקקלומין (מעל 11 טיפולים) ושכיחות יתר של סרטן השחלות.

כיצד יכולה הרפואה הסינית לסייע בכניסה להריון כאשר מקבלים איקקלומין?


מכיוון שאיקקלומין גורם למספר תופעות לוואי לא רצויות , טיפול משולב עם דיקור סיני יכל בהחלט לפתור את תופעות הלוואי הללו ולסייע משמעותית בסיכויי הכניסה להריון , אחת מתופעות הלוואי המשמעותיות כאשר מטופלים באיקקלומין הינו מצב של פגיעה בעובי רירית הרחם , מכיוון שהדיקור עובד על תנועה והזנה של דם לאזור הרחם אנו מצליחים להתגבר על תופעת לוואי זו וברוב המקרים אנו עוזרים לעבות את רירית הרחם.

למאמרים נוספים:

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: